Marketing en communicatie
Mededelingen
Hoe krijg ik toestemming om berichten naar mijn klanten te sturen?
Hoe krijg ik toestemming om berichten naar mijn klanten te sturen?
Ilaria Montrone avatar
Geschreven door Ilaria Montrone
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Van het verzenden van afspraakherinneringen tot beoordelingsverzoeken, als je contact wilt houden met jouw klanten wanneer ze niet bij je zijn, moet je hun toestemming voor gegevensverwerking krijgen. Klinkt als een hoop papierwerk? Maak je geen zorgen, met Treatwell Pro heb je maar een paar simpele klikken nodig om ervoor te zorgen dat je gegevens up-to-date zijn met de toestemming die je nodig hebt.

Van de kalender

Wanneer je een afspraak aanmaakt in de Kalender, laat Treatwell Pro je meteen weten als een klant (nieuw of al aanwezig in de klantenlijst) geen toestemming heeft gegeven voor gegevensverwerking. Wanneer je op hun afspraakkaart klikt, zie je een waarschuwing boven de naam van de klant.

Toestemming krijgen:

Voordat je hun toestemming kunt krijgen en berichten kan verzenden, moet je ervoor zorgen dat je over de gegevens van jouw klant beschikt, zoals e-mailadres en telefoonnummer. Deze kan je eenvoudig invullen door op de "i" te klikken en vervolgens op te slaan door op het blauwe vinkje te drukken.

Hun voorkeuren bijwerken:

Als je al over de gegevens en toestemming van jouw klant beschikt, maar zij hun communicatievoorkeuren willen wijzigen, kan je deze eenvoudig bijwerken via hun Afsprakenkaart. Als je op de "i" op de Afsprakenkaart van de klant klikt, zie je onderaan de "Toestemming gegevensverwerking". Door hierop te klikken, kan je selecteren met welke communicatie ze hebben ingestemd en hoe ze deze willen ontvangen, evenals of ze 'gepersonaliseerde suggesties' willen ontvangen op basis van hun eerdere behandelingen.

Over de klantenlijst

Als je op de Klantenlijst op Treatwell Pro klikt, kun je de persoonlijke gegevens van je klant bijwerken, zoals hun e-mailadres en telefoonnummer. Zodra je dit hebt gedaan, kan je hun voorkeuren bijwerken via het tabblad "Toestemming voor gegevensverwerking".

• Als je toestemming wilt vragen, kan je een formulier naar de klant sturen om in te vullen met hun voorkeuren door op "E-mail verzenden" te klikken.

• Als je hun voorkeuren wilt bijwerken, kan je dit hier doen door de relevante vakjes aan of uit te vinken.

Let op: om het toestemmingsformulier voor gegevensverwerking te kunnen verzenden, moet je ervoor zorgen dat je voldoende tegoed op jouw account heeft staan.

Voorkeuren

• Toestemming voor gegevensverwerking: indien geactiveerd, betekent dit dat de klant heeft ingestemd met het ontvangen van:

• Afspraakbevestigingen

• Afspraakherinneringen

• Annuleringsmeldingen

• Beoordelingsverzoeken

• Afspraakupdates: indien geactiveerd, betekent dit dat de klant heeft ingestemd met het ontvangen van updates met betrekking tot hun afspraak, inclusief herinneringen en annuleringen. Ze kunnen zelf bepalen of ze deze via e-mail en/of sms willen ontvangen.

• Marketing en promoties: indien geactiveerd, kan de klant alle marketingnieuwsbrieven ontvangen.

• Gepersonaliseerde suggestie: indien geactiveerd, betekent dit dat de klant geïnteresseerd is in het ontvangen van gepersonaliseerde marketingcommunicatie op basis van eerdere behandelingen.